twitter
rss

Η οµάδα του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" µε σταθερές της την ανεξαρτησία και την άσβεστη επιθυµία για αλλαγές στην καθηµερινότητα και την προβληµατική ρουτίνα της Θεσσαλονίκης συνέχισε και συνεχίζει τη δράση της.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου το Λιµάνι ζωντανεύει, σε µία προσπάθεια να αναδειχθούν οι πολλαπλές αναξιοποίητες δυνατότητες αυτού του φυσικού θησαυρού της πόλης. Τα πρώτα γενέθλια ενός αστικού πειράµατος που βρίσκεται σε εξέλιξη γιορτάζονται µε ένα πρότζεκτ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το Λιµάνι έχει µεγάλη ιστορία και µεγάλη συµβολική και οικονοµική αξία για το παρόν και το µέλλον της πόλης, κάτι που επί σειρά ετών αγνοούµε σε ένα µεγάλο βαθµό.

Το πρότζεκτ πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε τον Οργανισµό Λιµένος Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

11:00-20:00

Πιλοτική εφαρµογή της θαλάσσιας, αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας µε ειδικό θαλάσσιο ταξί για µία ολόκληρη ηµέρα. (διαδροµή: Περαία- Kitchen Bar)

ΜΙΚΡΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ

12:00-15:00

Δράσεις για παιδιά στον αυλόγυρο του παιδικού σταθµού του ΟΛΘ.

-Η Σχεδία στην Πόλη στήνει µία "Μέρα στο Λιµάνι" και καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν πληροφορίες για λιµάνια και θάλασσες, για ταξιδευτές και θαλασσοπόρους µέσα από ένα διαδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι.

-Τα Παιδιά εν Δράσει µαθαίνουν στα παιδιά τα µυστικά του ψαρέµατος µέσα από ένα δηµιουργικό εργαστήρι µε τίτλο "Τα παιδία ψαρεύει...".

-Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό πρόγραµµα για τη θάλασσα που ενώνει και περιλαµβάνει µουσικοκινητικά παιχνίδια, βιωµατικό εικαστικό εργαστήρι και αφήγηση µίας ιστορίας σχετικής µε το θέµα.

ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

12:00- Λήξη ωραρίου των µουσείων

Θεµατικές Δράσεις στα µουσεία που βρίσκονται εντός του Λιµανιού:

-Το Μουσείο Φωτογραφίας προβάλλει φωτογραφίες από το παρελθόν και το παρόν του Λιµανιού.

-Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1) του Κρατικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται στις 20:00 την οµάδα ΣΩΜΑΩΣ µε την εικαστική µουσικό-χορό-θεατρική παράσταση "Αντι-σώµατα", όπου ηθοποιοί, χορευτές, performers, µε τη συνοδεία µουσικής και την χρήση λόγου, κίνησης, τραγουδιού, εµψυχώνουν αντικείµενα.

-Το Μουσείο Κινηµατογράφου ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό και προβάλλει ένα ντοκιµαντέρ για τα λιµάνια στην αίθουσα προβολών του.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ

12:00- 18:00

Συγκέντρωση ιστιοπλοϊκών πλοίων στην παραλία της πόλης που θα γεµίσουν το Θερµαϊκό και θα καλούν τον κόσµο στο εσωτερικό του λιµανιού σε µία προσπάθεια αναβίωσης ιστορικών φωτογραφικών στιγµιοτύπων της πόλης από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

12:30-20:30

8 Μοναδικές Ξεναγήσεις στα άδυτα του λιµανιού µε ειδικό λεωφορείο και ξεναγούς που θα αφηγούνται την ιστορία του και θα κατατοπίζουν για τους χώρους και τις χρήσεις στη σηµερινή εποχή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top