twitter
rss

2η Γιορτή της Πολυγλωσσίας μέσα και έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα Εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Θ.Ε (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας) και άλλων φορέων της πόλης μας, θα πραγματοποιήσει τη 2η Γιορτή της Πολυγλωσσίας στις 30, 31 Μαΐου και 01 Ιουνίου 2014 σε χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (στην εσωτερική και εξωτερική σκηνή φουαγιέ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην αίθουσα νερού, στο αμφιθέατρο, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου).
Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος 105 φορείς και θα παρουσιάσουν 220 διαφορετικές δράσεις, όπως θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά projects, ερευνητικά προγράμματα, πολυγλωσσικά εργαστήρια, βιωματικές δραστηριότητες διαπολιτισμικού χαρακτήρα, παρουσιάσεις γλωσσών, ιστορικές καταγραφές των γλωσσικών διαδρομών της Θεσσαλονίκης, εργαστήρια καλλιγραφίας, εργαστήρια graffitis σε άλλες γλώσσες, εργαστήρια κριτικού πολυγραμματισμού και πολυγλωσσικού γραμματισμού, δημιουργία κόμικς, εκθέσεις φωτογραφίας και εδέσματα από τοπικές κουζίνες, οργάνωση συνεντεύξεων με εκπροσώπους των γλωσσικών και πολιτιστικών κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο μας θα λάβει μέρος στη γιορτή με το βίντεο "Ομιλείτε ελληνικά; " την Κυριακή 1/6 και ώρα 11.45-12.00.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαθητές του 1ου Δ.Σ Νέας Μαγνησίας Θεσσαλονίκης, μέσα από αυτό το βίντεο μας παρουσιάζουν την τεράστια επίδραση που έχει ασκήσει η ελληνική γλώσσα στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο και ιδιαίτερα στην αγγλική.


Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις καθηγήτριες ξένων 

γλωσσών που βοήθησαν στη δημιουργία του!


Διαβάστε περισσότερα...


Σήμερα, Πέμπτη 22-5-2014 στις 10.00 πμ. στο προαύλιο  του σχολείου  έγινε επίδειξη μικρής διάρκειας του ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ αθλήματος από γυμναστές  πιστοποιημένους από το Υπουργείο Παιδείας.

Το Παγκράτιον ήταν ένα αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, ένας συνδυασμός πάλης, λακτισμάτων και πυγμαχίας χωρίς ιμάντες. Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις παν + κρατείν, δηλαδή νικητής γινόταν αυτός που "κατέχει την κυρίαρχη δύναμη" ή αυτός που "κυριαρχεί απόλυτα", ενώ οι αθλητές ονομάζονταν παγκρατιαστές.
Το άθλημα αυτό, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και πολεμική τέχνη και εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648 π.Χ. στην 33η Ολυμπιάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Tα παραπάνω έργα των μαθητών της Ε' τάξης εκτέθηκαν στο Goethe Institut στις 10 και 11 Μαΐου, στα πλαίσια της "Γιορτής Γερμανικής Γλώσσας" που οργανώθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Δ'τάξης "Βιβλία με...ιστορία", οι μαθητές μας Δημήτρης Τουπαρλάνης και Θεόφιλος Νικολαΐδης κατασκεύασαν ένα καταπέλτη!
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...



       
            











Φτιάξτε αυτά τα όμορφα τρισδιάστατα καραβάκια, σύμφωνα με τις οδηγίες των φωτογραφιών.


Θα χρειαστείτε:χαρτιά διαφόρων χρωμάτων, κόλλα,ένα καλαμάκι 
   
Βοηθητικά:ένα κουτί σπίρτα κι ένα κέρμα                

Πηγή:krokotak    
Διαβάστε περισσότερα...



Διαβάστε περισσότερα...





Διαβάστε περισσότερα...


Η γιορτή καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και γονείς «Φτου και Βγαίνω» μετά την μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων επιστρέφει την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στον πολυχώρο πολιτισμού Block 33. Το «Φτου & Βγαίνω» γιορτάζει φέτος τη Γιορτή της Μητέρας και αφιερώνει τη γιορτή σε όλες τις μητέρες με εκπλήξεις που θα δημιουργήσουν τα ίδια τα παιδιά.
Η γιορτή «Φτου και Βγαίνω» στοχεύει στη διάδραση γονιών και παιδιών, μέσα από...
Διαβάστε περισσότερα...

Στις εγκαταστάσεις της  Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται για ακόμη μια χρονιά η ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση της «Μέρας Μαγιού» και ανοίγουν οι πύλες για να υποδεχθούν σε μια διαφορετική γιορτή για την άνοιξη τις οικογένειες της πόλης μας και των γύρω περιοχών. 
Για πέντε ώρες θα καλωσορίσουν τους φίλους τους, μικρούς και μεγάλους, στο καταπράσινο περιβάλλον της Σχολής οι οποίοι...
Διαβάστε περισσότερα...

Για να φτιάξετε αυτή την όμορφη κάρτα για τη γιορτή της μητέρας, θα χρειαστείτε 4 μακριές χρωματιστές λωρίδες 
που θα κόψετε από ένα περιοδικό.
Κολλήστε τις άκρες μαζί για να κάνουν ένα κύκλο και στη συνέχεια, κολλήστε στη μέση για να μοιάζει με  '8 '.Κολλήστε τις ταινίες μαζί για να κάνουν ένα λουλούδι. Τελειώστε με την προσθήκη ενός στρόγγυλου χαρτιού στη μέση, ένα κοτσάνι και δυο φυλλαράκια. Κολλήστε το πάνω σε μια κάρτα και χαρίστε το στη μαμά σας!



Διαβάστε περισσότερα...


Για τη γιορτή της μητέρας φτιάξτε ένα ξεχωριστό γλαστράκι με λουλούδι για τη μαμά με εύκολα και απλά υλικά που έχετε σπίτι! Τι καλύτερο για όλες τις μαμάδες από ένα δώρο που έχετε φτιαξει με τα χέρια σας.


Υλικά Κατασκευής:
κεσεδάκι, αφρώδες υλικό, σύρμα πίπας, πράσινο σφουγγάρι, χρωματιστό κουμπί
Στάδια:
Κόψτε το αφρώδες υλικό το σχήμα λουλουδιού σε δύο χρώματα και κολλήστε τα μεταξύ τους. Στερεώστε για πυρήνα του το κουμπί και κοτσάνι πράσινο σύρμα πίπας. Γεμίστε το κεσεδάκι με σφουγγάρι και στερεώστε το κοτσάνι ανάμεσα τους. Κόψτε ένα μικρό τετράγωνο από το αφρώδες υλικό και κολλήστε την κάτω πλευρά με το πίσω μέρος του λουλουδιού για να μπορεί η μαμά να σας αφήνει σημειώματα!
Γνωρίζατε ότι:
Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.
Πηγή:kidsfun.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αγαπημένη όλων «Παιδική και Εφηβική Γωνιά» παρουσιάζει πρόγραμμα 68 εκδηλώσεων με τη συμμετοχή 60 δημιουργών (συγγραφείς, εικονογράφοι, εμψυχωτές και άλλοι καλλιτέχνες) με τη συνεργασία εκδοτικών οίκων και φορέων όπως: Ελληνικό Τμήμα IBBY-Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Χρυσομηλιά, Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Δραστηριότητες, Goethe Institut Thessaloniki, Δήμος Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει:

Για παιδιά και εφήβους: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εργαστήρια (οργανωμένες ομάδες και για μεμονωμένοι επισκέπτες)
Για εκπαιδευτικούς και γονείς: ημερίδες, ομιλίες, συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια.
Ώρες λειτουργίας Διεθνούς Έκθεσης:
Πέμπτη: 15:00 – 21:00
Παρασκευή και Κυριακή: 10:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε περισσότερα...

Εκτυπώστε το πατρόν πατώντας ΕΔΩ και μετά χρωματίστε, κόψτε τα φτερά και κολλήστε το σε μια όμορφη χρωματιστή κάρτα.

Διαβάστε περισσότερα...


2
Kάντε κλικ πάνω στην εικόνα.
Διαβάστε περισσότερα...


1
Kάντε κλικ πάνω στην εικόνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ για τις εκδηλώσεις απαιτείται προεγγραφή, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των κατά τόπους βιβλιοθηκών.
Αναλυτικά:
«Αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας»
Διαβάζουμε ποιήματα και κείμενα που αφορούν στη μητέρα. Στη συνέχεια φτιάχνουμε πανέμορφες καρτούλες με μπουκέτα λουλουδιών, για τις μανούλες που γιορτάζουν. Με προεγγραφή , μέχρι 15 παιδιά.
Δευτέρα 5/5/2014, ώρα 18:30 Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών (Δελφών 208 & Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310 324090)

«Μανούλα σ’ αγαπώ»
Φτιάχνουμε μία κάρτα – δώρο και γράφουμε το δικό μας ποίημα αγάπης !
Τετάρτη 7/5/2014, ώρα 18:00 Παιδική Βιβλιοθήκη Σταθμού (Αναγνωσταρά 9 – 11, τηλ. 2310 545796)

«Μανούλα… μητέρα …μαμά»
Εικαστική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους που θέλουν να χαρίσουν στην μητέρα τους ένα λουλούδι φτιαγμένο από τα χεράκια τους.
Φέρτε μαζί σας...
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top